Dansk Samling Etiket-forklaring Samlerøl prisliste Øllink

Samling hele verden

Faq Mail Forsiden
    Leksikon om øl Bryggerihistorie

Gourmetbryggeriet

Roskilde

 
     

Stiftet i foråret 2005 af Lars Dietrichsen og Michael Knoth. De to første øl havde premiere på Københavnske Øldage 2005.

Bryggeriet gik på Børsen efteråret 2006. Nogenlunde samtidig købte de 50 procent af Ølfabrikken og flyttede produktionen til Roskilde. Januar 2008 købte de den resterende del af Ølfabrikken.

Flere af Gourmetbryggeriets øl er siden blevet brygget på Fuglsang i Haderslev. I 2009 opgav Gourmetbryggeret deres frihed og lod sig opkøbe af Harboe. Harboe fortsætter med at brygge under Gourmetbryggerinavnet og benytter det til at komme ind på cafemarkedet.

 

Abstrator
Introduceret februar 2006. Et kunstprojekt af GB og Roskilde Galleri. Produceret 5000 flasker.
5,0, maleri, 6,2% - - 2006 Gourmetbryggeriet Abstrator

 
Barley Brew
Introduceret foråret 2006. Indeholder to slags humle, dels Northern Brewer fra hallertauer distriktet, den tjener som bitterhumle, og dertil er tilsat en portion amerikansk cascade. Øllet er modnet i mere end 6 uger, inden det endeligt filtreres og tappes.
5,0, lilla-sort, hvid skrift, tegning af to humlekopper, 10,5% - - 2006 Gourmetbryggeriet Barley Brew
5,0, 50cl, lilla-sort, hvid skrift, tegning af to gange humlekopper, 10,5% - - 2010 Gourmetbryggeriet Barley Brew

 
Blanche
Introduceret 2005. Var først tænkt til at skulle hedde Pilzner.
5,0, gylden-sort, hvid skrift, 5,0% - - 2005 Gourmetbryggeriet Blanche

 
Blue Mountain Stout
Introduceret 2006. Dufter ganske intenst af mørk karamel og nyristet kaffe. Der spores også en anelse lakrids og en tør brændthed. Kaffestout brygget på byg og hvede, tilsat Blue Mountain kaffe og chokolade.
5,0, brunlig-sort, sort italic skrift, kaffebønner, 6,5% - - 2006 Gourmetbryggeriet Blue Mountain Stout
5,0, brunlig-sort, stribet, sort skrift, kaffefrugter, Øl - mad - mennesker, stavefejl "Moutain", 6,5% - - 2007 Gourmetbryggeriet Blue Mountain Stout

 
Bock2
Bock2 er inspireret klassiske bayriske doppelbock. Bock2 er en helmaltsøl brygget på tysk pilsnermalt tilsat Münchenermalt og karamelmalt. Indbrygningsgraden er lidt over 16° plato. Under urtkogningen er Bock2 tilsat en blanding af dels Hallertau Northern Brewer, som er en almindelig bitterhumle i Bayern, og den delikate aromahumlesort Hallertau Perle. Øllet gæres med en tysk undergær og lagres efterfølgende i fem-seks uger.
5,0, 33cl, grøn-sortgrå, hvid skrift, GB i cirkel, 7,2 %, GB002 - - 2005 Gourmetbryggeriet Bock2 GB002 2005
5,0, 66cl, grøn-sortgrå, hvid skrift, GB i cirkel, 7,2 %, GB003 - - 2005 Gourmetbryggeriet Bock2 GB003 2005
5,0, 66cl, grøn-sortgrå, stribet, hvid skrift, GB i cirkel, 7,2 %, - - 2006 Gourmetbryggeriet Bock2 2006
Dåse, 50cl, grøn-sort, stribet, hvid skrift, GB i cirkel, 7,2 %, - - 2009 Gourmetbryggeriet Bock2

 
FinAle

FinAle er brygget på engelsk Pale Ale malt og blandt andet chokolade malt, 2 forskellige karamel malte og en aroma malt. Den anvendte gær er en amerikansk overgær (Saccharomyces Cerevisiae). Humlen er amerikansk cascade.

5,0, 33 cl, rødbrun-sortgrå, hvid skrift, GB i cirkel, 6,5 %, GB001 - - 2005 Gourmetbryggeriet FinAleGB001 2005
5,0, 66 cl, rødbrun-sortgrå, hvid skrift, GB i cirkel, 6,5 % - - 2005

5,0, 50 cl, rød-hvid -sort, hvid skrift, GB i cirkel, 6,5 %, øl mad mennesker - - 2018 Gourmetbryggeriet FinAleGB001 2005

 
Frosty

Overgæret juleøl. Duft af karamel og modne frugter. Humlet med de amerikanske aromahumler Villamette og Goldings. Frosty går godt i spænd med den mere lette julemad som f.eks. sild og fiskefilet. Indført 23. oktober 2006.

5,0, 33 cl, blå-grå sort, snefnug, hvid skrift, GB i cirkel, 4,9 %, - - 2006 Gourmetbryggeriet Frosty

 
Happy Easter
Påskebryg introduceret marts 2006.Brygget med amarillohumle.
5,0, lysgrøn-sort, 4 vintergækker, Øl tænkt til mad, 6,0%, GB i gul cirkel - - 2006 Gourmetbryggeriet Happy Easter

 
Harvest Ale
Harvest Ale består af to bryg. Det første sættes over i foråret, og efter en normal lagring bliver brygget lagt på bordeaux træfade for at ligge til modning henover sommeren. Det andet bryg sættes over i efteråret lige omkring den tid, hvor humlen høstes. Dette kraftige bryg humles med frisk humle, som er plukket i England dagen før. De to bryg blandes herefter varsomt og bliver til Harvet Ale Vintage.
5,0, sort brun grå, efterårs blade, Vintage 2006, Øl - mad - mennesker, 9,0%, GB i guld cirkel - - 2006 Gourmetbryggeriet Harvest Ale

 
Himmel Kys
Belgisk klostertype. Skabt i samarbejde mellem sognepræst Torsten Dam-Jensen og Gourmet Bryggeriet. Ideen til øllen begyndte som et drilsk modspil til øllen Gudeløs fra Bryggeriet Djævlebryg. På markedet 14. november 2008 som en julebryg.
5,0, sort-rødlig-grå, billede af Torsten Dam-Jensen, "1 kr. pr. solgt flaske....", Øl - mad - mennesker, 9,0%, GB i guld cirkel - - 2008 Gourmetbryggeriet Himmel Kys

 
Irmas Pilsner
Brygget af byg- og hvedemalt.
Dåse, grøn, gul skrift, gul Irmapige, 4,9% - - 2009 Gourmetbryggeriet Irma Pilsner

 
Jubilæums Weiss Beer

En af tre øl i anledning af Føtexs 50 års fødselsdag. Ifølge etiketten er øllen brygget efter tysk tradition, men denne øl er krydret med appelsinskal, koriander og sort peber, hvilket mest minder om belgisk hvedeøl.

5,0, sort med cirkel, 1960 Føtex 2010, 4,8% - - 2010 Gourmetbryggeriet Jubilæums Weiss Beer

 
Jingle Ale
Strong ale. Flere malttyper blandt andet belgisk aromamalt og tysk münchnermalt. Tilsat to slags sukker og en krydderblanding bestående af muskatnød og kanel samt honning. Muskatnødden er tydelig i duften.
5,0, hvid-sort, rød skrift, GB i sølvcirkel, to klokker, Vintage 2005, 7,3% - - 2005 Gourmetbryggeriet Jingle Ale 2005
5,0, sølv-sort, rød skrift, GB i guldcirkel, to klokker, Øl mad mennesker, 7,3% - - 2006 Gourmetbryggeriet Jingle Ale 2006
5,0, 50cl, sølv-sort, rød skrift, GB i guldcirkel, to klokker, Øl mad mennesker, 7,3% - - 2011 Gourmetbryggeriet Jingle Ale 2006

 
Klovn
Introduceret sommer 2009. Øllen er opkaldt efter en tv-serie. Brygget efter opskrift fra Bryggeriet Apollo.
5,0, hvid-rød, "En ægte kvajebajer!", 5,0% - - 2009 Gourmetbryggeriet New Year Beer

 
Matador Øl
Til Jane Onøs Korsbæk Butik i Roskilde.
5,D, hvid, billede fra serien - - 2007 Gourmetbryggeriet Matador Øl

 
New Year Beer
Introduceret mellem jul og nytår 2005. Særligt brygget til Coop.
5,0, sølv-sort, med "lys", "Limited edition 2005" - - 2005 Gourmetbryggeriet New Year Beer

 
Oktober Festbryg
Introduceret september 2008. Lavet med inspiration fra oktoberølfesten i München.
5,0, 66cl, blå, blå og røde ternede flag, "Øl - mad - mennesker", 5,5% - - 2008 Gourmetbryggeriet Piney
5,0, 50cl, blå, blå og røde ternede flag, "Øl - mad - mennesker", 5,5% - - 2010 Gourmetbryggeriet Piney

 
Piney
Introduceret august 2006. En høstbryg. Brygget af bygmalt, hvedemalt, amarillohumle og andre humletyper, samt gær. Overgæret. Serveres ved 6 grader.
5,0, gul-guld-sort, med kornaks, "Øl - mad - mennesker", 5,2% - - 2006 Gourmetbryggeriet Piney

 
Pinse Bryg
Introduceret 2008.
5,0, gul, "Øl - mad - mennesker", 8,3% - - 2008 Gourmetbryggeriet Pinse Bryg

 
Sensommer Høst Bryg
Introduceret efterår 2009.Brygget med byg-, hvede-, havre- og rugmalt.
5,0, lysgrøn-gul, bygaks, Øl mad mennesker, 6,0%, GB i gul cirkel - - 2009 Gourmetbryggeriet sensommer Høst Bryg

 
Tripel
Brygget i Belgien for Gourmetbryggeriet.
46,0, sort brun cirkel med stjerne, Øl mad mennesker, 8,5,0%, GB i guld cirkel - - 2014 Gourmetbryggeriet Tripel

 
Valentine
Introduceret 2006.
5,0, rød-sort, "Øl - mad - mennesker", 6,0% - - 2010 Gourmetbryggeriet Valentine

 
WitBier
Introduceret december 2006. Efter inspiration fra den belgiske hvedeølstradition. Tilsat appelsinskal, koriander og peber.
5,0, sølv-sort, med 3 kornaks, "Øl - mad - mennesker", 4,8% - - 2007 Gourmetbryggeriet WitBier