Dansk Samling Etiket-forklaring Samlerøl prisliste Øllink

Samling hele verden

Faq Mail Forsiden
Ølsmagning Nyheder Leksikon om øl  

Nyheder om øl og bryggerier 2001

Hvis du kender en nyhed om øl eller bryggerier - mail den til mig, så vil jeg sætte den på.

Mail til webmaster
Besøg også Ale.dk her kan være andre nyheder

29. december 2001

Bryggerigruppen vil sælge Cain

Den danske bryggerikoncern Bryggerigruppen ønsker at sælge deres engelske bryggeri Robert Cain & Co, som de erhvervede i 1991.

Salgsønsket fremgår af bryggerigruppens seneste fondsbørsmeddelelse, hvor gruppen samtidig sænker skønnet for 2001 til et resultat på 135-155 mio. kr. efter et skuffende julesalg.


25. december 2001

Coors køber Carling

Den amerikanske bryggerikoncern Coors køber Carling-mærket af Interbrew i England for 1,2 mia. £.

Interbrew blev beordret til at sælge Carling af de engelske myndigheder, efter bryggeriet havde købt Bass Brewers og Whitbread i Storbritannien.

Det forventes, at de engelske myndigheder godkender købet i løbet af februar.


18. december 2001

Faxe Premium afløses af Faxe Pilsner

5. januar 2002 introducerer Faxe Bryggeri deres nye Faxe Pilsner på det danske marked. Pilsnerøllen skal være en "bror" til bryggeriets succesmærke Faxe 1901 Classic, og markedsføres med en etiket der minder om Faxe 1901 Classic, skriver Bryg Magasinet.

Samtidig udgår Faxe Premium i Danmark, men mærket består på eksportmarkederne, hvor det nyder stor anderkendelse.

Den nye pilsner omtales som en god afløser for Faxe Premium. Faxe Pilsner beskrives som en pilsner med god fylde og med flot skum.

Det er langt fra første gang Faxe introducere en pilsner. Sidst bryggeriet forsøgte hed produktet Faxe Pils og blev markedsført under slogans som "Leverandør til det danske folk" og "Tag og hils på Faxe Pils". Det er planen at anvende lignende slogans.

Går man længere tilbage var Faxe Pilsner en fast del af Faxes mange produkter. Faxe-pilsner-gl.jpg (10695 bytes)


16. december 2001

Schultheiss tjener penge igen

Efter flere år med røde tal kan Berliner Schultheiss Brauerei igen glæde sig over sorte tal på bundlinien, forlyder det fra Berliner Morgenpost, der har forhørt sig hos branchefolk. Dermed er der fremgang hos Dortmunder Brau und Brunnen datterselskabet Schultheiss for første gang i flere år.

Fremgangen skyldes det forholdsmæssigt nye mærke Berliner Pilsener, der har er gået 13 procent frem. Til gengæld går det stadig ikke godt for traditionsmærket Berliner Schultheiss.

Berliner Schultheiss Brauerei beskæftiger 560 mennesker i Berlin.


12. december 2001

Carlsberg vinder navnesag

Oslo Byret har dømt den norske pubejer Eugene McGlynn til at overdrage Internet domainenavnene carlsberg.no og tuborg.no til Carlsberg Breweries. Eugene McGlynn er ligeledes dømt til at betale 50.000 kr. i erstatning plus 58.893 kr. i sagsomkostninger til Carlsberg Breweries.

Eugene McGlynn drev puben "Slainte Irish & Sports Bar" i Oslo. For at skabe yderligere interesse for stedet fik han i efteråret 2000 den idé, at indregistrere og bruge carlsberg.no og tuborg.no som internetadresser for sin egen pub.


28. november 2001

Interbrew ser på mulighederne for at købe SAB

Interbrew, den belgiske brygger, analyserer mulighederne for at købe South African Breweries, skriver Finansiel Times, London.

Hugo Powell, CEO Interbrew, indrømmer, at en research på SAB er udfærdiget for Interbrew, men understreger, at der ikke har været nogen former for samtaler mellem de to bryggerigrupper.

Hvis Interbrew køber SAB bliver bryggerigruppen verdens næststørste, kun marginalt mindre end Anheuser-Busch, USA.


20. november 2001

Brau-Union køber sig ind i Schladminger

Østrigske Brau-Union køber 33 procent af det meget mindre Schladminger Brauerei i Østrig

Schladminger fremstiller spændende produkter, blandt andet Schladminger Naturbräu, en økologisk øl, hvilken Brau-Union er meget interesseret i.


18. november 2001

Bavaria får fuld kontrol over ølproduktionen i Panama

Den columbianske brygger Bavaria ønsker at købe Cervecería Barú, Panama. Hvis ejeren Coca Cola sælger, vil Bavaria have total kontrol over ølproduktionen i Panama.


18. november 2001

Heineken lukker Haldengut

Den hollandske bryggerigruppe Heineken lukker bryggeriet Haldengut i Winterthur, Schweiz, til maj 2002. Produktionen flyttes til gruppens bryggeri Calanda Bräu i Chur.

Produktionsfaciliteterne i Haldengut er utidssvarende, og en udvidelse af bryggeriet kan ikke betale sig, vurdere Heineken, derfor flyttes produktionen.

Heineken købte Haldengut i 1999.


13. november 2001

Münchner Hofbräuhaus åbner snart i Chicago

Amerikanerne behøver snart ikke at rejse til München for at drikke af det verdensberømte Hofbräuhaus lerkrus. Med hjælp fra franchise partnere vil det statslige bryggeri åbne Hofbräuhauser efter bayerisk forbillede i seks forskellige US-stater. Første stat bliver Chicago.


12. november 2001

Ny Carlsberg side

Carlsberg har ændret deres side www.carlsberg.dk , den er blevet udvidet med en hel ny sektion som handler om øl, ølbrygning og ølsmagning. Naturligvis gennemgås alle Carlsbergs produkter - men Carlsberg har åbenbart valgt at (for første gang) at beskrive indholdet i flaskerne. Beskrivelsen lægger vægt på øllets smag, udseende og hvilke madretter den pågældende øl passer til. Desuden fortælles Øllets historie (af ingen ringere end Piet van Deurs!), en sommelier "lærer" gæsterne kunsten at smage på øl, og en brygmester tager de besøgende i gennem brygprocessen.


8. november 2001

10.000 Carlsberg til fan

En 36-årig tilhænger af fodboldklubben Borussia Mönchengladbach i Tyskland fik en gave som enhver ølfan vil misunde ham. Tyskeren blev medlem nr. 10.000 i klubben, og som tak modtog han 10.000 flasker (3300 liter) Carlsberg øl af klubbens sponsor Carlsberg.


7. november 2001

Mr. Heineken træder tilbage

Mr. Heineken, den 77-årige Alfred Heineken, har besluttet at træde tilbage fra sin formandspost i april 2002.

Alfred Heineken ejer mere end 50 procent af Heineken Holdning. Han bliver erstattet af bestyrelsesmedlem Maarten Das.


3. november 2001

BBH køber bryggeri i Hviderusland

BBHs datterselskab Baltika Brewery har indgået aftale om at købe aktiemajoriteten i bryggeriet Krinitsa, der ligger i byen Minsk i Hviderusland.

Krinitsas nuværende kapacitet er 70 mio. liter øl årligt og bryggeriet er markedsleder med en markedsandel på ca. 21 procent. Første fase af en modernisering af bryggeriet, som vil være gennemført næste forår, vil blandt andet bringe bryggeriets ølkvalitet op på vesteuropæisk niveau.

BBH er ejet af Carlsberg, Danmark, og Hartwall, Finland.


30. oktober 2001

Interbrew steg 18 procent

Verdens næststørste bryggeri Interbrew, Belgien, melder om en kraftig salgsfremgang over de først ni måneder af året. Sammenlignet med samme periode sidste år og eksklusiv Bass Brewers engelske aktiviteter, er ølvolumen og omsætningen steget henholdsvis 18 og 28 procent. Og indtjeningen før skatter og afgifter steg 12 procent. Den organiske vækst var på 14 procent.


10. oktober 2001

SAB i joint venture i Kina

South African Breweries, SAB, bliver en del af et nyt joint venture i Kina med Sichuan Blue Sword Breweries Group. CRE Beverage (Creb) som SAB ejer 49 procent af danner et nyt selskab sammen med Sichuan i det sydvestlige Kina.

SAB bliver dermed medejer af 25 bryggerier i Kina og landets næststørste bryggerigruppe efter Tsingtao.


9. oktober 2001

BBH sælger Kalnapilis

Baltic Beverage Holding (Carlsberg og Hartwall) har solgt Kalnapilis Brewery i Litaun til Bryggerigruppen.

Bryggerigruppen sidder nu på 30 procent af det litauiske marked, da de også ejer Taurus.


3. oktober 2001

Binding overtager Henninger

Tyske Binding-Brauerei overtager pr. 1. november bryggeri-naboen Henninger Brauerei i Frankfurt. Overtagelsen sker mere for at skabe en "Frankfurter løsning" frem for som et led i en strategisk plan.

Begge bryggerier har oplevet et kraftigt fald i afsætningen af deres vigtigste mærker Henninger Kaiser Pilsner og Binding. Faldet er på tilsammen 30 procent på et år.

Sammenslutningen omfatter blandt andet Henningers Highlander, men ikke Gerstel og Karamalz, som skal brygges af Mannheimer Eichbaum-Brauereien AG, der ligesom Henninger er en del af Actris AG.


2. oktober 2001

25 procent mindre øl

Det dårlige vejr og terrorangrebet i USA får skylden for, at oktoberfesten i München i Tyskland oplever et voldsomt tilbageslag i år. I løbet af de første ni dage er omsætningen 25 procent under normalen. Samtidig er antallet af besøgende faldet med 15 procent til omkring 2,8 mio. mennesker.


1. oktober 2001

Ale og hvedeøl fra Carlsberg

Carlsberg har i dag udsendt en ale på det danske marked. Der er tale om Abbey Ale, som Carlsberg tidligere har afprøvet en lille mængde af på udvalgte restaurationer. Nu udsendes 50.000 flasker til visse vinhandlere, ISO og Dreisler markeder, samt specialforretnnger og restauranter.

Samtidig udbredes Carlsberg Hvede til mellem 200 og 300 restaurationer rundt om i Danmark. Så det ser ud til, at vi har en masse gode smagsoplevelser foran os.


20. september 2001

Interbrew skal sælge Carling i England

Den engelske regering besluttede tirsdag, at beordre Interbrew at sælge Carling, Caffrey’s og Worthington mærkerne, for at afslutte slaget om Bass Bryggerierne.

Salget vil efterlade Interbrew som Englands tredjestørste brygger efter Scottish & Newcastle og hvem som køber Carling mærket, da det, som landets største mærke, har en markedsandel på 18,1 procent.

Som købere nævnes Heineken, SAB og Anheuser Busch. Carlsberg-Tetley meddelte i juni, at de var interesseret i at købe Carling.


18. september 2001

Warsteiner ønsker "Star Alliance" i bryggerisektoren

Tysklands største privatejede bryggeri Warsteiner vil arbejde på at etablere en strategimodel i stil med SAS - Lufthansas "Star Alliance".

Alliancen skal være en modvægt til de store bryggerigiganter på det internationale marked.


13. september 2001

Heineken Holding stiger 20 procent

Resultatet af Heineken Holding N.V.'s interesser i Heineken N.V. for første halvår af 2001, inklusiv ekstraordinære inkomster modtaget fra Heineken N.V., blev 175 mio. Euro, det skal sammenlignes med et resultat på 125 mio. Euro i samme periode sidste år. Heineken N.V.'s profit på ordinære aktiviteter for første halvår 2001 var 20 procent højere.


Se stort foto af Red Beer4. september 2001

Red Beer fra Harboe

Harboe Bryggeriet har netop udsendt "Red Beer" i discountforretningen Netto. Red Beer er en pilsner med både pilsner malt, karamel malt og melanoidin malt.

 

 


2. september 2001

Hvedeøl fra Carlsberg

Den 3. september 2001 testlanceres en ny Carlsberg øl på det danske marked med produktnavnet "Carlsberg Hvede". "Carlsberg Hvede" er en overgæret, ufiltreret hvedeøl, der brygges og tappes i Valby.

Øllen lanceres kun på 20 udvalgte værtshuse i København og Århus.

På Danske Ølentusiasters Ølfestival 2001 præsenterede Carlsberg en hvedeøl, der fik en overordentlig god modtagelse af de 3000 gæster på festivalen. Med dette in mente er det ikke overraskende, at Carlsberg har besluttet at sende en hvedeøl på markedet.

De 20 steder, hvor Carlsberg Hvede kan fås fra 03.09.01 er: Århus: Sidewalk Cafe, Cafe Arthur, Cafe Jorden, Cafe Smagløs og Cross Cafe & Restaurant. København: Cafe Bang & Jensen, Bar Dutski, Brasserie Degas, Restaurant Front Page, Cafe Sommersko, Cafe Victor, Cafe Wilder, Cafe Norden, Rosie McGees, Cafe Sebastopol, The Globe, Restaurant Olsen, Theodors Cafe & Restaurant, Leopolds og Cafe Laszlo.


2. september 2001

Foster’s frem internationalt

Den australske drikkevarekoncern Foster’s profit ved internationalt salg af Foster’s Lager og salget af Molson uden for bryggeriets normale hjemmemarked udviklede sig stærkt sidste år. Indtjeningen før skat og særlige poster steg fra 6,6 mio. $ til 24,3 mio.. Det er en stigning på 268,2 procent.

I Australien var stigningen 4,9 procent.


1. september

Albani gav fremgang

Bryggerigruppen (Ceres, Thor, Faxe, Albani, Maribo, Cains og Vilnius Taurus) har fået en god forretning ud af at købe Albani sidste år. Gruppen opnåede en 30 procents omsætningsstigning i årets første seks måneder til 1671 mio. kr. Overskuddet steg fra 56,2 mio. kr. til 65,5 mio. i samme periode.

26,6 procent af omsætningsstigningen kommer fra Albani og Maribo. Eksklusiv dem steg Bryggerigruppens salg af øl syv procent i første halvår.


22.august 2001

Ulmer bryggeri lukker

En længe ventet lukning af Ulmer Münster Brauerei, Tyskland, er nu en kendsgerning. De 24 medarbejdere mister deres arbejde senest 31. marts 2002, hvor det 115-årige bryggeri endeligt lukker.

Ølmærket Ulmer Münster Bier overgår til bryggeripartneren Memminger Brauerei.


21. august 2001

Carlsberg direktør går til kunsten

Den administrerende direktør for Carlsberg Breweries A/S Flemming Lindeløv har besluttet at forlade sin stilling pr. 31. august 2001. Han tiltræder i stedet stillingen som administrerende direktør og medejer af kunstindustrivirksomheden Royal Scandianvia.

Ny administrerende direktør i Carlsberg Breweries A/S bliver koncerndirektør Nils Smedegaard Andersen. Han har været ansat i Carlsberg i 16 år.


14. februar 2001

Asahi er nu Japans største brygger

Efter 47 år er Kirin Brewery ikke længere nummer ét i Japan. Asahi har i første halvdel af 2001 solgt 100,3 mio. kasser øl, mens Kirin kun har solgt 99,1 mio. kasser.

Asahis nye lav-malt mærke, Honnama, har tredoblet firmaets salgs forventninger siden lanceringen i februar.


14. august 2001

Sejr til W&B

Aktiebesiddere, der kontrollerer 53 procent af Wolverhampton & Dudley Breweries i England, afslog det fjendtlige overtagelsestilbud på 485 mio. £ fra Pubmaster i går.

Den administrerende direktør for Pubmaster, John Sands siger: Vi er skuffede over udfaldet, men respekterer Wolves aktionærernes syn.

Det anses nu for usandsynligt, at Pubmaster vi fremkomme med et nyt bud på W&B.

W&B har stadig planer om at lukke deres Mansfield Brewery og sælge deres Cameron bryggeri i Harlepool.


9. august 2001

Carlsberg opnår stærk position i Polen

Carlsberg har købt flere bryggerier i Polen. S.A. (Bosman) og Kasztelan Browar Sierpc S.A. (Kasztelan), begge ejet af den tyske bryggerigruppe Bitburger. Derudover har Carlsberg købt aktiemajoriteten i Browary Dolnoslaskie Piast S.A. (Piast) Breweries igennem det hollandske holdingselskab Dyland.

Carlsberg Okocim bliver en ubestridt nummer tre på det polske marked med en samlet produktion på næsten 4 mio. hl øl.


6. august 2001

Interbrew køber Beck’s

Den belgiske bryggerigruppe Interbrew har betalt 3,5 milliarder DM ($1,56 billion) for Tysklands fjerdestørste bryggeri Beck’s & Co.

Interbrew var villig til at betale den pris for at få et internationalt mærke, som de har savnet.

Beck’s producerer over 5,5 mio. hektoliter årligt. Cirka 60 procent af øllene går til eksport, og hovedmarkedet er USA. Beck’s er det vigtigste tyske mærke internationalt, og er tilstede i over 120 lande.


1. august 2001

Gl. øldåse til 25£

En fyldt engelsk øldåse fra sidst i 1930'erne blev forleden solgt for 25 £ ved en auktion i Chester.

Øllen der var at indbringe en pris omkring 5£ stammer fra Lassell & Sharman på Caergwrle Brewery i Nordwales.

Dåsen blev solgt til en engelsk etiketsamler fra Essex.


31.juli 2001

Salgsnedgang for SAB

South African Breweries, SAB, meddelte forleden at de har haft et lille fald i salget i Sydafrika. Til gengæld er bryggeriets salg i Polen steget 32 procent og i Kina, Rusland og Tjekkiet er der også god fremgang at spore.


28. juli 2001

Interbrew køber Diebels

Den belgiske bryggerikoncern Interbrew køber 80 procent af aktierne i det tyske privatbryggeri Diebels.

Diebels har søgt efter en international partner og ser Interbrew som ønskepartneren.

Diebels brygger 1,5 mio. hektoliter øl årligt og er det største tyske specialølsbryggeri.


24. juli 2001

GPS i en øl

Det canadiske bryggeri Molson introducerer Coors Light Tracker flasken, en spændende ny konkurrence. For første gang nogensinde benyttes det globale positions system, GPS, i en forbruger-kampagne til at lokalisere vinderne, og give dem deres gevinst. Indtil 28. september får forbrugerne i provinsen Quebec i Canada chancen for at finde en af tre Coors Light Tracker flasker i 12 og 24 pakninger, der er specielt mærkede.

Coors Light Tracker flasken aktiveres, når kapslen vrides af. Vinderen lokaliseres derpå ved hjælp af GPS satellitter og bliver samtidig "opsporet" af et særligt Coors Light/MusiquePlus Tracker Team.


20. juli 2001

Værtshusbryggeri på vej i Schorndorf

I flere år har der ikke været brygget øl i Schorndorf, Tyskland, men fra 1. december 2001 bliver der lavet om på det. Klaus Bischoff og Michael Schumacher åbner denne dag værtshusbryggeriet Restaurant Kesselhaus med plads til cirka 250 gæster.


18. juli 2001

5200 år gammelt bryggeri

Resterne af et 5200 år gammelt bryggeri er gravet frem i Egypten. Polske arkæologer har fundet bryggeriet i forbindelse med en stor udgravning i Nildeltaet ved Tell el-Farcha. Bryggeriet dateres til cirka 3300 - 3200 før kristus og er dermed Nildeltaets ældste og nok også verdens ældst kendte bryggeri.


17. juli 2001

Æble-øl

Landskron-Brauerei ved Görlitz, Tyskland, har introduceret en ny øl-mix drik "Agent Apple". Indholdet er halvt æblesaft halvt øl. Alkoholprocenten er 2,5.

Bryggeriet håber at kunne sælge produktet til fitnessfolket.


17. juli 2001

Becks til salg

Alt tyder på, at det tyske bryggeri Becks & Co. vil blive solgt inden for kort tid. De 67 aktieindehavere har holdt møde om bryggeriets fremtid, og der spås om, at Becks vil blive købt af et udenlandsk bryggeri.

Becks er Tysklands største øleksportør og har oparbejdet en god eksport til England og USA.

Bryggeriets ledelse forventer kun at kunne fastholde det nuværende indtjenings-niveau i tre til fem år, inden den store internationale konkurrence på ølmarkedet vil udhule indtjeningen.


11. juli 2001

Grolsch skal brygge Miller i Europa

Grolsch, hollandsk brygger, har lavet en aftale med Miller Brewing, USA. Grolsch skal brygge Miller Genuine Draft, MGD, og distribuere øllen på forskellige markeder i Europa, specielt Frankrig og Holland.


6. juli 2001

S&N fik lille plus

Scottish & Newcastle, den engelske bryggerigruppe, kom ud med et lille plus på bundlinien, selv om analytikere havde forventet bryggeriets første tab nogen sinde.

Før skat indtjeningen var på linie med forventningerne på 427,5 mio. £. Men bryggeriet har posteret 272 mio. £ som før skat tab efter goodwill amortisation og ekstraordinære omkostninger.


3. juli 2001

SAB på indkøb

South African Breweries, SAB, er i indkøbshumør denne sommer. Indenfor de sidste dage har bryggeriet købt kontrol over to andre bryggerier, Mysore Breweries i Indien og Nile Breweries i Uganda.

Overtagelsen i Indien af landets tredje største bryggerigruppe, repræsentere to bryggerier med en kapacitet på 480.000 hektoliter.

I Uganda har SAB overtaget aktiemajoriteten i Nile Bryggeriet fra Madhvani virksomheds gruppen. Aktiekøbet bringer SABs beholdning i Nile Breweries op på 93,1 procent.


3. juli 2001

Øl på Grønlandsk indlandsis

Catering Partners Sydsjælland Aps tilbyder nu en helt særlig øl i Danmark. Det er en øl der er enestående i smag og renhed, da den er brygget på Grønlandsk indlandsis, som er mellem 2000 og 60000 år gammel.

Guido Frank er brygmester i Giesen Tyskland. Han fik Innovationspris 2000 for denne
eksklusive 5,5% stærke øl. Flasken er en eksklusiv blå flaske.

Øllen kan bestilles hos Catering Partners, Elkærvej 17, Hvidovre, tlf. 40301792, sydsj@catering-partners.dk. Der er 12 øl i en kasse, ved bestilling af to kasser tilbyder CP at levere bestillingen.


2. juli 2001

S&N tab

Scottish & Newcastle, England, forventes at meddele et tab i morgen, tirsdag.

De røde tal i regnskabet, bliver de første nogensinde for selskabet.

Resultatet skyldes blandt andet salget af Center Parcs og pubber.


2. juli 2001

Neger øl

Reider Brauerei i Østrig bliver beskyldt af den socialistiske ungdom for racisme med deres øl "Neger-Bier".

Øllen er et mix mellem en hvedeøl og cola.

Bryggeriet tager anklagerne med ro. Øllen har været ude af sortimentet en måned nu, på grund af for ringe salg.


30. juni 2001

Samlerserie fra Labatt

Det canadiske bryggeri Labatt fejrer VM i atletik i Canada med en speciel samlerserie af Labatt Blue dåseøllen.

Serien består af otte forskellige dåser, der alle er smykket med kunst designet til VM. Samler-dåserne produceres på Labatts Edmonton bryggeri. Over tre millioner samler-dåser sendes ud sammen med fem millioner Blue flasker med særlig VM kapsel. Serien er på markedet fra 2. juli til 21. august og fås hos 2500 butikker i det vestlige Canada.


26. juni 2001

Fremgang i Rusland

Sun Interbrew melder om fortsat salgsvækst på det russiske marked. Bryggerigruppen, der har bryggerier i Rusland og Ukraine, har øget salget med 15 procent i første kvartal af 2001.

Trods det gode salg taber bryggeriet stadig penge på det russiske marked. I første kvartal var tabet 0,7 mio. euro, mod 2,4 mio. euro året før.


25. juni 2001

Svyturys øger ølsalget

Svyturys bryggeriet i Litauen kan ifølge Reuters melde om en god udvikling i maj. Øl-salget i Litauen stiger, mens der er på vej til at blive vodka-knaphed.

Bryggeriet har øget salget med 21 procent i forhold til de fem første måneder i fjor.

Carlsberg ejer 58 procent af bryggeriet.


19. juni 2001

Carlsberg vil købe Carling

Carlsberg-Tetley i Storbritannien meddeler på torsdag de engelske myndigheder, at de er interesseret i at købe lagermærket Carling eller retten til at producere Stella Artois i Storbritannien af Interbrew. Meddelelsen kommer som et forsøg på at løse problemerne omkring Interbrews køb af Bass bryggerierne i England, skriver avisen Financial Times.

For at opnå rettighederne til at sælge Stella Artois mærket, ejet af Interbrew i Belgien, i Storbritannien, må Carlsberg være villig til at købe hele Withbread bryggerigruppen, vurderes det.


18. juni 2001

Carlsbergs plastflaske er en succes

Carlsbergs ølflaske af plast er blevet en stor succes, især i kiosker og på tankstationer, her er hver femte Carlsberg nu i plastik, mens det er hver tiende i detailhandelen, skriver Jyllandsposten.

Plastflasken står for ca. otte pct. af Carlsbergs samlede ølsalg i Danmark, og målet er ti. pct.

Kun få andre lande har taget plastflaskerne til sig. I f.eks. Østrig tøver landets største bryggeri BBAG stadig med at indføre plastembalagen.


13. juni 2001

Krönleins fremgang

Det svenske bryggeri Krönleins har overhalet Kopparberg som den femtestørste leverandør til det svenske Systembolaget. Krönleins leverer nu 6,3 pct. mens Kopparberg ligger på 6,2 pct.

I toppen af listen haler Spendrups stadig ind på Falcon.


12. juni 2001

Fuglsang på dåse

Bryggeriet S.C. Fuglsang i Haderslev åbner et nyt dåsetapperi. Investeringen sker for at fastholde og eventuelt styrke positionen på grænsesalget, og samtidig gøre sig klar til, at det danske dåseforbud forsvinder.


12. juni 2001

Nyt Carlsberg bryggeri

Carlsberg Breweries har åbnet et bryggeri på Cypern. Bryggeriet har en kapacitet på 400.000 liter øl om dagen og skal producere øl til Grækenland og Libanon.


6. juni 2001

Fri øl i ti år

140 fyrede arbejdere fra Guinness bryggeriet i Dundalk får 14 flasker premium øl hver uge i de næste 10 år.

Arbejderne får desuden en stor sum penge, fri privat sygesikring og skolelegater til børnene.

Dundalk produktionen er den første Guinness nogensinde har lukket, og selskabet vil sikre sig, at de fyrede medarbejdere og lokalsamfundet vil fortsætte med at have positive tanker om bryggeriet.


6. juni 2001

Femte succes år

Belhaven Brewery, Skotland, (Belhaven Best og St. Andrews Ale), reporterer, at de har oplevet deres femte succes år med rekord salg og profit.

For fire måneder siden købte selskabet 15 pubber fra Maclay Group. Det har været medvirkende til at salget af Belhaven Best er steget 5,8 procent.

Til september forventer bryggeriet at åbne endnu to Pivo Caffé Czech barer og endnu to Yard barer.


6. juni 2001

Amager Ølhus i Næstved

Amager Ølhus, der sælger et bredt udvalg af danske og udenlandske øl, har åbnet en afdeling i Næstved pr. 1. juni.

www.olhus.dk


1. juni 2001

Binding skærer ned

Den Øtker ejede Binding Gruppe, der bl.a. driver Dortmunder Actien-Brauerei, DAB, vil skære en mio. hl. af deres ølproduktion i løbet af de kommende tre år. Årsagen er faldende afsætning og det mindre ølforbrug i Tyskland.

Binding er Tysklands næststørste bryggerigruppe.


31. maj 2001

Carlsberg køber aktiemajoritet i Türk Tuborg

Carlsberg Breweries har indgået aftale om at øge sin ejerandel i det tyrkiske bryggeri Türk Tuborg fra 2,24% til 50,01% ved at købe 47,77% af den samlede aktiekapital af Yasar Holding. Parterne har vurderet den samlede værdi af Türk Tuborg til DKK ca. 960 mio. Yasar Holding vil fortsat eje omkring 15% af aktiekapitalen. Türk Tuborg er noteret på fondsbørsen i Istanbul.


30. maj 2001

Succes for Hirt

Brauerei Hirt i Østrig fortsætter med at øge salget.Forrige år steg salget fem procent, og sidste år fortsatte stigningen, nu med omkring fire procent. Bryggeriets marketingschef mener, at salgsfremgangen skyldes en effektiv reklamekampagne.

En anden årsag mener marketingchef kan være, at bryggeriet tilbyder folk at bestille personlige etiketter over internettet. Mellem 70 og 100 benytter hver dag den mulighed siges det. - www.hirterbier.at


29. maj 2001

Øl på museum

Thor Bryggeriernes museum i Randers indviede forleden en omfattende udvidelse. Årsagen var, at museet havde fået to ølsamlinger fra henholdsvis afdøde redaktør Svend Aage Dantoft, Randers, og pensionist Svend Aage Pedersen, Randers.

I alt er der tale om 2400 øl, som nu har fået flotte glashylder at stå på i Randers.


24. maj 2001

Interbrew vinder appel i England

Interbrew, en af verdens største bryggerikoncerner, har vundet det første slag i den engelske højesteret over Competition Commission, konkurrence kommissionen, i England.

Højesteret har besluttet, at Competition Commission har handlet unfair. Kommissionen burde have givet Interbrew en chance for at komme med en alternativ plan selv, i stedet for at tvinge selskabet til at sælge hele Bass.

Parterne mødes igen for at aftale næste skridt.


23. maj 2001

Øl-informationsstander

Ølentusiaster i Danmark får nu en ny mulighed for at søge viden om øl. Carlsberg og Sonofon er gået sammen om at lave en GSM-forbundet informationsstander, hvorfra der kan søges viden om den dejlige drik.

Standerne skal efter sigende både kunne vise tekst og videoklip.


23. maj 2001

W&B chef i dobbelt-rolle

Wolverhampton & Dudley Breweries, England, forhandler med Robert Breare, entreprenør og pubmaster, om at købe firmaet eller en del af det. Men nu er W&Bs næstformand David Thompson blevet beskyldt for at spille en dobbelt-rolle, skriver The Guardian i England.

En del af rekonstruktionen af W&B omfatter et salg af dets Cameron bryggeri til Castle Eden. Men det bryggeri forsøger samtidig at sælge sit eget bryggeri i den samme by til Persimmon, et husbyggerfirma hvor David Thompson er ikke-udøvende direktør.

Læs den engelske artikel her


19. maj 2001

Det tyske "Reinheitsgebot" er ældre end tidligere antaget

I Weimars Statsarkiver er der fundet en forordning fra 1348, "Kein Brauer soll etwas anderes als Malz und Hopfen zu seinem Bier tun". Dette ur-Reinheitsgebot fra Thüringen er 168 år ældre end det Bayerns Herzog Wilhelm IV er blevet berømt på.

Beviset fra statsarkivet offentliggøres i dag, 19. maj, af Hubert Erzmann, der, som medarbejder på arkivet, har fundet forordningen.


15. maj 2001

Carlsberg udvider i Rusland

Det Carlsberg Breweries ejede Vena Bryggeri i Skt. Petersborg, Rusland, har haft en fremgang på 173 procent i årets første kvartal. Det fører nu til, at Carlsberg vil udvide bryggeriet for 230 mio. kr. Produktionskapaciteten i Vena skal fordobles til 2,4 mio. hektoliter.

Fremgangen i Rusland skyldes bl.a. markedsføringen af Tuborg og øget salg af det lokale mærke Nevskoye.


10. maj 2001

Carlsberg opjusterer

Carlsberg overraskede positivt, da de i dag udsendte deres regnskab for første kvartal. Resultatet blev et plus på 132 mio. kr. mod 82 mio. kr. året før. Dette skyldes stærk vækst i Østeuropa og Asien, mens Vesteuropa i første kvartal er præget af lavere resultater. Samtidig forventer Carlsberg nu, at det samlede resultat for 2001 bliver noget højre end 2000. Det er en opjustering i forhold til tidligere meddelelser.


10. maj 2001

Carlsberg lukker i Göteborg

Carlsberg Sverige har besluttet at lukke Pripps bryggeriet i Göteborg som led i rationaliseringen i forbindelse med dannelsen af Carlsberg Sverige. 280 ansatte ud af 440 afskediges.

Koncernen vil koncentrere produktionen på bryggerierne i Stockholm og Falkenberg.


8. maj 2001

Bud på Spendrups Bryggeri

Spendrups Bryggeri AB i Sverige har øget deres salgsvolumen indenfor øl med 1,5 procent i et kraftigt faldende marked. Det viser tal fra det først kvartal af 2001. Spendrup sidder nu på 25,7 procent af ølsalget i Sverige.

Spendrup Invest AB har indgivet et offentligt bud på Spendrup Bryggeri AB. Bryggeriets bestyrelse anbefaler aktionærerne at sælge til Spendrup Invest til budprisen på 42 kr. pr. aktie.


4. maj 2001

Mund og klovesygen påvirker bryggeri

Mund og klovesygen i England har kostet Scottish & Newcastle, S&N, tre millioner pund, bekendtgjorde bryggeriet i går, torsdag.

Færre pubbesøg og vanskeligere leveringsbetingelser er årsagen.


4. maj 2001

Ingen Bud i Tyskland

Anheuser-Busch har svært ved at finde et navn til deres amerikanske Budweiser i Tyskland. Den tyske forbundsdomstol har netop afgjort, at A-B ikke må bruge navnene "American Bud" eller "Anheuser-Busch Bud" i Tyskland. Begge navne kan, ifølge domstolen, skabe forvirring i forhold til det tyske ølmærke Bitburger, der ofte bruger forkortelsen Bit.

I forvejen må A-B, verdens største bryggerigruppe, ikke sælge deres hovedprodukt under navnet "Budweiser" i Tyskland, da det tjekkiske bryggeri Budejovicky Budvar sælger deres verdenskendte øl under navnet "Budweiser" i Tyskland.

A-B fortsætter kampen for at anvende et af de to navne i Tyskland.


4. maj 2001

Ny Wiibroe

Selv om Wiibroe Bryggeri har været nedlagt i nogle år, så kom der alligevel en ny Wiibroe øl på markedet 1. maj. Wiibroe Classic er den nye øl i sortimentet. Den laves naturligvis af Carlsberg, men sælges kun i "Wiibroe Amt", hvilket stort set vil sige Nordsjælland.


3. maj 2001

Dåsepant besluttet i Tyskland

Den tyske forbundregering har besluttet at indføre pligtpant på dåser og engangsflasker. Pr. 1. januar 2002 lægges en pant på 0,25 Euro (49 Pfennig) på engangsemballage. 1,5 liter flasker pålægges en pant på 0.50 Euro ( 98 Pfennig). Panten omfatter ikke vin-, champagne- og snapseflasker.

Panten kan få stor betydning for den danske grænsehandel.


3. maj 2001

Hvedeøl der smager som champagne

Efter måneders forsøg er det lykkedes Brauhaus Pfaffenhofen, der ligger ved floden Ilm, at lave en overgæret hvedeøl der smager som champagne. Øllen er brygget på en gærstamme som egentlig bruges til champagne. Hvedeøllen siges at have en frugtagtig smag med en vin-champagneagtig karakter.

"Champagneøllen" overholder det tyske Reinheitsgebot.


3. maj 2001

Prezident'en er kommet til Frederiksberg

Fra april har Cafe Svejk, Smallegade 31, Frederiksberg, tilbudt sine gæster den ny Prezident.

Cafe Svejk, der har egen-import af den tjekkiske fadøl, Bohemia Regent,
tilbyder nu en ny øl fra samme bryggeri.

I umindelige tider har Bohemia Regent eksisteret i to varianter: En lys og
en mørk pilsnertype. Men nu har bryggeriet udvidet repertoiret med en
stærkere lys variant: Prezident, der holder 5,6%.

Prezident er en guldølstype, uden på nogen måde at kunne sammenlignes med
danske guldøl. Smagen er let sødlig, rund og behagelig, uden at være
metallisk, og kan godt gå hen og blive sommerens hit på Frederiksberg.


26. april 2001

Anheuser-Busch øger salget

Amerikanerne nedsatte ikke deres forbrug af Budweiser, på trods af at markedlederen, Anheuser-Busch, lod prisen stige i 2000.

Anheuser-Busch gruppen fik en netto salgsstigning på seks procent i 2000. Den internationale netto indkomst steg med en tredjedel til 55,4 mio. $, blandt andet takket være firmaets investering i Grupo Modelo, det mexicanske bryggeri som ejer Corona mærket.


25. april 2001

W&B sætter fart på

Wolverhampton & Dudley Breweries siger nu, at de vil sætte yderligere fart på restruktureringen, der omfatter salg af pubber, salg af deres Cameron Bryggeri og lukning af Mansfield Bryggeriet.

W&B har længe forhandlet med Robert Breare, en entreprenør, og Pubmaster, der begge ønsker at købe W&Bs pubber. Men nu føler ledelsen, at forhandlingerne har trukket for længe ud.

Wolves siger, at ændringerne i strukturen, som omfatter salg af Cameron Brewery til Castle Eden Brewery og overførsel af brygningen fra Mansfield til Wolverhampton, vil reducere de årlige omkostninger med fire mio. pund, og realisere 16 mio. pund i kontanter over de næste tre år.


24. april 2001

Tyskerne drikker stadig mindre øl

Det tyske ølforbrug falder forsat. I 2000 drak hver tysker i gennemsnit 125,5 liter øl. Der er cirka 10 liter mindre end for fem år siden, det meddelte forbundspræsident i det tyske bryggeriforbund Dieter Ammer under "Tag des deutschen Bieres" i Berlin i går.

På positivsiden bekendtgjorde han, at de tyske bryggeriers eksport er steget fra 9,464 mio. hl til 10,747 mio. hl.


21. april 2001

Mossepilsen genoplives

Mosseølets Venner i Moss i Norge har igen fået noget at være glade for, skriver Norøls Ølbrev. Bryggeriet Borg har slået til, da de fik tilbud om at brygge Mossepils efter originalrecepten. 11. maj inviteres Moss' befolkning til at smage brygget på Moss By- og Industrimuseum. Fra samme dag kan Mossepilsen igen købes i forretningerne i byen.

Der er planer om at lave et mikrobryggeri i Møllebyen, hvor museet ligger.


20. april 2001

Etiketsamling i Guinness Rekord bog

Ved en fest i Schusterstrasse, Altstadt, Schwerin, Tyskland, lod vinhuset Uhle lørdag d. 20. april en etiketsamling præsentere. Flere end 8000 forskellige etiketter fra vin-, øl-, saft-, snaps- og andre drikkevarer skal række til en plads i Guinness Rekord bog. Endnu findes ingen tilsvarende rekord i Tyskland, men det er op til Guinness redaktionen om rekorden godkendes.

Den ældste etiket i samlingen er en vinetiket fra en Uhle vinflaske år 1900.


18. april 2001

Kampen om BBAG er endt

To aktionærgrupper har i lang tid sloges om magten over BBAG, Østrigs største bryggerigruppe. Ejerne af Hopfen & Malz Holding, der i januar overtog hovedparten af Getränke-Holding, overtager nu aktierne i GH fra Marsoner-familie gruppen. Dermed opnår HMH over 90 procent af aktierne i GH og fuld kontrol over BBAG.


15. april 2001

Monk’s Millennium vinder i New Zeeland

Microbryggeriet Cock & Bull English Pub i Pakaranga, Auckland, New Zeeland, har produceret "The Supreme Champion" i New Zeelands Beer Award. Det er anden gang det lille bryggeri vinder konkurrencen.

Cock & Bull vandt med øllen "Monk’s Millennium", der er en belgisk ale type.

21. juni afgøres Australiens øl pris "Australia Beer Award".


14. april 2001

Slow Food og Refsvindinge

Som en del af et fynsk SLOW FOOD arrangement søndag d. 6. maj 2001, serveres der en fem retters menu på Restaurant Nr. 13, Brogade 13, Svendborg, udelukkende med øl fra det lille fynske Refsvindinge Bryggeri. Se www.slowfood.dk under aktivitetskalender.


13. april 2001

Warsteiner går ind i weissbier branchen

Warsteiner Brauerei og Schlossbrauerei Kaltenberg Irmgard Prinzessin von Bayern har indgået et strategisk partnerskab. Bryggerierne vil styrke salget af "Prinzregent Luitpold Weissbier" og "König Ludwig Dunkel" ved at danne to nye selskaber.

Schlossbrauerei Kaltenberg vil gennem partnerskabet benytte Warsteiners salgsorganisation til at forbedre salget i udlandet.


10. april 2001

Peroni måske til salg

Der går rygter om, at det italienske bryggeri Peroni bliver sat til salg. Carlsberg og engelske Scottish & Newcastle er mulige købere. S&N har licens- og distributionsaftaler med Peroni, men Carlsberg sidder på ni procent af det italienske marked og ønsker at øge andelen.


10. april 2001

Brau Union køber Steyr

Brau Union, Østrig, der hører under BBAG koncernen køber Brauerei Steyr 100 procent. Steyr var i forvejen partner i Brau Union og fortsætter som et selvstændigt selskab. De 55 ansatte skal derfor ikke forvente de store ændringer.


9. april 2001

Østrigs første ølbad

Øl er ikke kun til at drikke, det kan også bruges til at bade i. Landhotel Moorhof i oberösterreich, Franking, forvenner sine gæster med Østrigs første ølbad. Bryggeriet Schnaitl leverer den specielle blanding af øl og krydderier, der bruges til badet.


9. april 2001

Canadiere ønsker mere frihed

Mere end 46.000 inspirerende og glade mennesker har udvist støtte for Blue Lights Free Your Time bevægelsen, ved at melde sig og underskrive en online ansøgning om en ny lang weekend i juni.

Blue Light, det canadiske Labatt bryggeris øl, og tids-friheds fronten har officielt lanceret Free Your Time kampagnen og den lange weekend i juni ansøgningen.

Vi er overvældet af den umiddelbare respons for Free Your Time bevægelsen og ansøgningen, siger Steve Silverstone, Blue Light. Vi ønsker at Ontarians skal slutte sig til "festen", og hjælpe os med at fortsætte kampen for mere fritid, og støtte os når vi tager denne ansøgning hele vejen op til Ontarios lovgivende myndighed.


8. april 2001

Mikrobrygget "Byens øl" i København

Fra fredag den 30. marts har Calle Henriques i Byens Kro skænket sit
helt eget guldøl: "Byens Øl" - brygget specielt til værtshuset.

Efter 6 ugers kærlig opvækst på Svaneke Bryghus, har Byens Øl fået
guldstyrke på 5,5% og en rund og blød smag af humle, pilsnermalt og
karamelmalt, som den bornholmske brygger har givet sig tid til at forkæle og
forfine.

Byens Kro, Møntergade 8, København K.


3. april 2001

DAB insolvent

DAB-bryggeriet i Dortmund, Tyskland, har mistet hele egenkapitalen på 17 mio. Euro efter et katastrofeår. Underskuddet blev på 30,5 mio. Euro.

Bryggeriet undgår dog at måtte erklære sig insolvent, da flertalsaktionæren, Binding-Gruppe, går ind med en redningsplan.


26. marts 2001

Park på flasker

"Park Primus" øllen fra bryggeriet Park & Bellheimer, Tyskland, bliver igen til at få på flaske. I tre år har Park Primus kun været tilgængelig på fad, men fra og med Saarmesse i Saarbrücken d. 31. marts bliver Park Primus tappet på 0,33 liter flasker igen.


Foto af Albani Påske Bryg 200120. marts 2001

Frisk ny etiket tll Albani Påske Bryg

Albani Bryggerierne har fulgt op på den nye etiketstil julebryggene fik i 2000. Nu har også Albani Påske Bryg fået oval etiket og nyt design.


17. marts 2001

König har stigende dåsesalg

König Brauerei, Duisburg, Tyskland, omsatte i 2000 for 187 mio. Euro. Totalt solgte bryggeriet 2,3 mio. hektoliter øl, heraf stod König-Pilsener for 2,23 mio. Den alkoholfrie Kelts solgte omkring 67.000 hektoliter.

Bryggeriet havde i øvrigt en stigning i dåseølsalget på 27,5 procent.


15. marts 2001

Thisted Bryghus over fjorden

Thisted Bryghus har for første gang rigtigt bevæget sig over Limfjorden. Fra uge 11 har man hos Super Best i Løgstør kunne købe Thy Pilsner og Thy Classic. Foruden Thy Økologisk Pilsner, har man næsten aldrig kunnet købe Thisteds produkter syd for fjorden. Den særlige Aalborg Pilsner kan fås i Aalborg, og i Aggersund Syd (en tankstation få meter fra Aggersundbroen) har nogle af bryghusets produkter kunnet købes i nogle år.


11. marts 2001

Weisse fra Carlsberg

I den kommende uge sender Carlsberg den fjerde og sidste specialøl i serien Semper Ardens, Weisse, ud til 30 udvalgte restaurationer. Ifølge Berlingske Tidene vurderer udviklingschef hos Carlsberg, Torsten Steenholt, at en eller måske to øl fra serien muligvis vil komme i almindelig handel.


11. marts 2001

Ambev resultat bedre end ventet

Synergieffekten fra sammenslutningen mellem Brahma og Antartica, to Brasilianske bryggerigrupper der formede Ambev, har oversteget forventningerne. Netto resultatet for Ambev for 2000 blev 229 mio. $. Året før var det blot 4,5 mio. $.

Ambev solgte i 2000 62 mio. hektoliter øl.


Foto af Vestfyen Krudtugle pilsner 20013. marts 2001

Flottere Krudtugle

Bryggeriet Vestfyens Krudtugle Pilsner, der sælges i Aldi, har fået et tiltrængt designløft på etiketten.


3. marts 2001

Øl og kultur kædes sammen

Turisterne skal nu lokkes til Niederbayern i Tyskland med en "Bier-KulTour". Turismeamterne i Passau og Rottal-Inn har sammensat en rute, hvor alt drejer sig om barokkunst og øl. På turen besøges kirker og klostre, samt en række bryggerier.


3. marts 2001

20 procent stigning for Heineken

Heineken øgede sit netto resultat med 20 procent i 2000, sammenlignet med 1999. På samme tid øgede bryggeriet salgsvolumen i USA med 15 procent for Heineken Beer og 13 procent for Amstel.

I Europa havde verdens næststørste brygger succes i Frankrig, Holland og Italien, men problemer i Polen.

Resultatet i Asien fortsatte med at stige, mens salget i Afrika kun viste en lille stigning.


27. februar 2001

Baltika lancerer en alkoholfri øl

Baltika, et Russisk bryggeri, 75 procent ejet af Baltic Beverage Holding (Hartwall og Carlsberg), lancerer en alkoholfri øl "Zero" torsdag d. 1. marts.

Rusland er et af verdens hurtigst voksende ølmarkeder, og bryggeriet føler, at markedet er klar til en øl med smag men uden alkohol.


pripps blaagul.jpg (4750 bytes)25. februar 2001

Ny BlåGul fra Pripps

Det svenske bryggeri Pripps, der er del af Carlsberg Sverige, har introduceret BlåGul 7,2 i Systembolaget i Sverige. BlåGul 7,2 er en opfølger til BlåGul 5,2.

 


THYClassic.gif (8438 bytes)24. februar 2001

Thy Classic

Thisted Bryghus har sendt Thy Classic på markedet. Øllet er mørkt til gyldent og langtidslagret.

I øllet indgår fire maltsorter, nemlig pilsnermalt, karamelmalt, farvemalt og røgmalt.

Sidstnævnte har stor betydning for ølens aroma.


24. februar 2001

Ølfestivaller

Der er ved at komme gang i ølfestivallerne i Danmark. Danske Ølentusiaster afvikler en i København 28. og 29. april. www.ale.dk/festival.htm

Og 3. til 5. august holdes Randers Ølfestival 2001. Den omtales af arrangørerne, Bacchanalie Logen, som Danmarks ældste ølfestival.

Bacchanalie Logen afviklede en ølfestival i 2000, deres første. Den blev en blandet succes. I år satser de større og har engageret fire orkestre samt strip. På ølsiden satses der på 50 forskellige øl.

Nærmere oplysninger kan findes på www.beerfestival.dk

Danmarks Ældste Ølfestival får i øvrigt konkurrence af en ølfestival i Berlin i samme tidsrum.


23. februar 2001

Heineken til Tyskland

Heineken har købt 49,9 procent af Brau Holding, Tysklands næststørste bryggerigruppe. Den tidligere ejer Stefan Schörghuber beholder stadig 50,1 procent. Sammen danner de nu selskabet BrauHolding International.

Foruden samarbejdet i Tyskland skal Heineken nu også markedsføre Paulaner Weissbier uden for Tyskland.


21. februar 2001

BBH sælger Kalnapilis

Baltic Beverages Holdings bestyrelse har besluttet at sælge sin ejerandel på 87 procent af Kalnapilis bryggeriet i Lituaen.

Derudover overvejer BBHs bestyrelse på et senere tidspunkt, at fusionere det Carlsberg Breweries ejede bryggeri Svyturys med det BBH ejede bryggeri Utenos Alus, hvilket skal godkendes af minoritetsaktionærer og de litauiske konkurrencemyndigheder. Når de to bryggerier lægges sammen vil Thomas Kucinskas, nuværende adm. direktør for Svyturys, blive udnævnt til adm. direktør for BBHs samlede aktiviteter i Litauen.


18. februar 2001

Heineken på vej ind i Tyskland

Heineken er måske på vej ind på det tyske marked. Ifølge Schörghuber Gruppen, der ejer Brau Holding, forhandles der om, at Heineken skal købe 49 procent af aktierne i bryggeridelen. Heineken vil i så fald være den første af verdens store bryggerikoncerner, der tager et stort skridt ind på det tyske marked.


17. februar 2001

Rekordresultat for Carlsberg

Carlsberg kom ud af sidste regnskabsår med et rekordstort overskud. Over 3. mia. kr. lød overskuddet på, hvilket er en stigning på 39 procent i forhold til sidste år.

Bryggerikoncernens samlede øl- og læskedriksalg steg i samme periode 7 procent på verdensplan.

Trods det fine resultat faldt Carlsbergs aktier kraftigt på børsen, årsagen skal findes i forventningerne til fremtiden, der ifølge aktieanalytikere ikke ser tilstrækkelig god ud.


13. februar 2001

Carlsberg vil sælge bryggeri i Polen

Okocim, Polen, 47 procent ejet af Carlsberg, Danmark, har planer om at sælge sit bryggeri i byen Chociwel, skriver NetPosten på baggrund af en artikel i den polske avis Puls Biznesu.

Det er desuden besluttet, at bryggeriet i Krakow skal lukkes inden 2003. Lukningen og salget sker for at mindske overskudskapaciteten.

Carlsberg har i de senere år omstruktureret sine polens aktiviteter, og samtidig tabt markedsandele.


13. februar 2001

Fosters havde fremgang

Foster, Australiens største drikkevareproducent, havde en fremgang i 2000 på 9,8 procent, men fremgangen skyldes først og fremmest californiske vinaktiviteter og salgsfremgang uden for hjemmemarkedet.


10. februar 2001

Pakistans eneste bryggeri lukket

Pakistans eneste bryggeri, Murree Brewery, er blevet midlertidigt lukket af myndighederne. Årsagen er, at bryggeriet laver for meget forurening.

Nyt maskineri skal indkøbes fra Indien for at stoppe forureningen.

Lukningen er et hårdt slag mod bryggeriet, der i forvejen kun kan levere øl til landets tre procent ikke muslimer.


10. februar 2001

På bar på nettet

Nu er det også blevet muligt at gå på bar på Internettet. I Brasilien er der åbent en bar på Internettet. Her kan folk mødes og hygge sig med en øl!! Eller næsten.

På adressen www.bardoze.com.br er det muligt at gå på bar, selv om man stadig er på kontoret eller hjemme. Dog har baren kun åbent til almindelig bartid. Bar Do Ze har åbent 12.00 til 06.00 GMT.


8. februar 2001

Ølnavnestrid afgøres i retten

Binding-Gruppe, Frankfurt, Tyskland, vil gå rettens vej for at forhindre bryggeriet Eichbaum i at sælge "Feuerio Prinzen-Tropfen". I sidste måned løftede Eichbaum sløret for det nye produkt med seks volumenprocent alkohol., der laves i samarbejde med Feuerio.

Navnet ligner "Feuerio-Tropfen", som tidligere blev brygget på Mannheimer Traditionsbrauerei. Resterne af det bryggeri eksisterer i dag som mærket Habereckl hos Binding Gruppen. Ind til for to år siden havde Binding og Feuerio et samarbejde. Det er ophørt, og nu vil Binding stoppe det nye produkt pga. navneligheden med den tidligere "Feuerio-Tropfen". Feuerio mener, at de har ret til navnet, og nu skal det afgøres i retten.


6. februar 2001

Royal Spring Årets ølnyhed 2000Ceres Royal Spring

Foreningen Danske Ølentusiaster, der tæller 1000 medlemmer i Danmark, har kåret Ceres Royal Spring til "Årets danske ølnyhed 2000".

Opløbet i afstemningen var tæt mellem Ceres Royal Spring og Thy Økologisk Humle fra Thisted Bryghus, som blev nummer to i afstemningen. Ceres Royal Spring vandt kåringen med 34% af de afgivne stemmer, mens Thy Økologisk Humle fik 31% af stemmerne.


1. februar 2001

SAB ser på Nigeria

South African Breweries, SAB, Afrikas største bryggerigruppe og verdens femte største bryggeri, ønsker at etablere sig i Nigeria. Landets ølmarked, Afrikas næststørste, er i dag domineret af Heineken og Guinness ejede bryggerier.

Da ingen interessante bryggerier er til salg, kan bygningen af et helt nyt bryggeri komme på tale.

Nigerias 120 mio. indbyggere drikker 6,3 mio. hektoliter øl om året.


30. Januar 2001

To danskere i spidsen

To danskere skal stå i spidsen for Hannen-Tuborg Brauerei i Tyskland. Den afgående marketing og handelschef Michael Hollmann erstattes af Bjørn Sønderskov, hidtidig vicepræsident i Carlsberg for Vesteuropa og eksport.

Han skal ,sammen med Erik Juul Rasmussen, ansvarlig for teknik, lede det tyske bryggeri.


27. januar 2001

Interbrew accepterer at skulle sælge Bass

Interbrew, den belgiske bryggerigruppe, accepterede fredag d. 26. janauar, at den skal sælge Bass Brewers i England. Men samtidig besluttede Interbrew, at de vil forsøge at få lov til at sælge Bass i dele, og at det ikke nødvendigvis skal ske til et andet bryggeri, men at også financielle købere kan komme på tale.

Interbrew vil samtidig have lov til at udvikle Bass aktiviteterne, så de kan blive endnu mere attraktive for købere.


25. januar 2001

Regn kostede nedgang hos Holsten

Sommerregn betød en nedgang i det totale ølsalg hos Holsten-Gruppen, Tysklands største bryggerigruppe, på 3,7 pct. i 2000 i forhold til 1999. I tallene er set bort fra, at Holsten i februar købte König-Brauerei i Tyskland.


25. januar 2001

Brau und Brunnen henter chef hos Tuborg

Bryggerigruppen Brau und Brunnen i Tyskland lider under dårlige resultater. Derfor blev chefen Rainer Verstynen fyret i december. Nu har gruppen ansat Michael Hollmann pr. 1. februar til at lede koncernen. Michael Hollmann kommer fra en chefstilling på Hannen/Tuborg Brauerei i Mönchengladbach.


24. januar 2001

Polar køber fødevarevirksomhed

Venezuelas Grupo Polar, en privat ejet bryggeri gruppe, ejet af Mendoza familen, har tilbudt at købe Mavesa, en lokal fødevare og konsumvareproducent.

Mavesas bestyrelse anbefaler aktieejerne at acceptere Polars tilbud.


18. januar 2001

Warsteiner øger eksport

Warsteiner Brauerei i Tyskland har øget eksporten af mærket Warsteiner med 20 pct. i 2000. Salget udenfor den tyske grænse ligger nu på 628.000 hektoliter.


18. januar 2001

Guld til Rostock Pils

Rostocker Brauerei i Tyskland kalder selv deres Pils for "guld fra kysten". Nu har de modtaget den officielle guldmedalje fra Deutschen Landwirtschaftsgesellschaft. 135 tyske øl deltog i den frivillige test, der blev foretaget af ølkendere.

Rostocker Pils må smykke sig med guldmedaljen de næste to år.


13. januar 2001

Ny østrigsk øko-øl

Det lille Schladminger Brauerei ved Salzburg i Østrig ryster konkurrenterne. Det lille bryggeri er efter Kärntner Brauerei Hirt Østrigs andet som sender en økologisk øl på markedet - "Dachstein Naturbräu".

Konkurrenterne mener, at reinheitsgebotet er tilstrækkeligt naturligt.


13. januar 2001

Vil købe W&B

Tysksprogede medier fortæller, at firmaet det tyske investeringsselskab UBS Capital fører forhandlinger om at overtage Englands største regionale bryggeri Wolverhampton and Dudley Breweries (W&D).

Forhandlingerne er indtil nu ubekræftet.


8. januar 2001

Anheuser-Busch udvider i Sydamerika

Den amerikanske bryggerigruppe Anheuser-Busch Co. har købt cirka 14 procent af den chilensk basserede Compañía Cervecerías Unidas S.A. (CCU), et drikkevarefirma der hovedsagelig opererer i Chile og Argentina. CCU er den ledende brygger i Chile med cirka 90 procent af hjemmemarkedet.


5. januar 2001

Hasseröder sætter ny rekord

Hasseröder Brauerei i Østharz, Tyskland, ejet af Gilde-Gruppe, sætter ny rekord. Ølmærket Hasseröder runder nu 2,3 mio. hektoliter. Det er en kæmpe stigning siden gruppen overtog bryggeriet i 1990. Dengang blev der kun produceret 100.000 hektoliter af øllen.


3. januar 2001

Interbrew tvinges til at sælge Bass

Chefen for det engelske Secretary of State for Trade and Industry blokerede onsdag for Interbrew overtagelse af Bass Brewers.

Stephen Byers, Secretary of State for Trade and Industry, har besluttet ikke at tillade sammensmeltningen mellem Interbrew SA og Bass Brewers. Han accepterede Konkurrence Kommisionens konklusion, der sagde, at overtagelsen vil skabe en effektiv bryggeri og distributions duopol mellem Interbrew and Scottish & Newcastle i Storbritanien. Landets to største bryggerigrupper.


2. januar 2001

Ølfestival i Danmark

Foreningen Danske Ølentusiaser indbyder nu til Ølfestival i Danmark. Festivalen holdes i København 28. og 29. april. Der loves på forhånd, at der bliver over 100 forskellige øl at smage på. Læs foreningens pressemeddelse


2. januar 2001

Carlsberg Breweries godkendt i Finland.

De finske konkurrencemyndigheder har på visse betingelser godkendt, at Carlsberg A/S og Orkla ASA kan etablere Carlsberg Breweries A/S.

Betingelsen er, at Orkla sælger sin ejerandel af Oyj Hartwall Abp, ( Finlands største bryggeri og ejer af 50 pct. af Baltic Beverage Holding (BBH)).

Derudover skal:

Carlsberg A/S og Orkla ASA acceptere, at Carlsberg Breweries A/S ikke vil bruge sin 50%'s ejerandel af BBH til at påvirke Oyj Hartwall Abp og dermed konkurrencen på det finske marked

Carlsberg A/S skal ligeledes afbryde sin licensaftale med Oyj Hartwall Abp om brygning og salg af Tuborg på det finske marked.

Carlsberg accepterer betingelserne og kan dermed oprette Carlsberg Breweries A/S.