Hancock Bryggerierne
Bryggeriet blev stiftet i 1876 med produktion af hvidtøl og mineralvand. Bryggeriet hed tidligere Thordal.
Først i 1935 begyndte man at brygge pilsnerøl og et par år senere kom luksusøl til.
Bryggeriet forsøgte sig i 1950'erne med eksport, men det blev dog ikke til så meget og består i dag kun af lidt salg til den tyske grænsehandel.
På trods af det er teksten på etiketterne stadig på engelsk.
Som det eneste bryggeri i Danmark bruger de udelukkende de tjekkiske Saazer-humle. Den fineste og dyreste. Denne humle giver en mere blød bittersmag. Man kan godt sige, at øllen er mere ?rund i smagen?.
Øllet brygges stadig på gammeldags maner, hvilket blandt andet indebærer, at gøring og lagring foregår ved meget lave temperaturer (henholdsvis 8 C og ½C) med heraf følgende lang lagringstid.
Bryggeriet har følgende øltyper (2002)
|
Indbrygnings pct |
alc pct |
lagringstid |
Høker Bajer |
11,0 |
5,0 |
6 uger |
Hancock Beer |
14,0 |
6,5 |
8 uger |
Old Gambrinus Light |
20,5 |
9,8 |
26 uger |
Old Gambrinus Dark |
20,5 |
9,8 |
26 uger |
Påskebryg/julebryg |
22,0 |
10,6 |
52 uger |
Høker Bajer, Hancock Beer og julebryg er af pilsner typen, mens Gambrinus og Påskebryg er bock øl.
Hancock er et forholdsvis koncervativt bryggeri. De har ikke eksperimenteret med nye øltyper i mange år, og har heller ikke planer om at gøre det.
Bryggeriet er det eneste som har holdt fast i at benytte den store 70 cl. flaske.
I dag (2002) kan Hancock Beer og Merry Christmas fås på den store flaske.